Kurczak tikka masala - danie kuchni indyjskiej

Kurczak tikka masala - danie kuchni indyjskiej

Kurczak tikka masala - danie kuchni indyjskiej

Kurczak tikka masala to popularne danie kuchni indyjskiej, którego istotą są  smażone kawałki kurczaka marynowane wcześniej w jogurcie i przyprawach,  podawane w gęstym sosie pomidorowym. To aromatyczne, pikantne i rozgrzewające danie, idealne na chłodne dni. Składniki: - 600 g piersi z kurczaka - 200 g jogurtu naturalnego - 1 łyżka ostrej papryki w proszku - 2 łyżeczki garam masala (mieszanki przypraw indyjskich) - 2 łyżeczki soli - 2 łyżki oleju roślinnego - 1 duża cebula - 4 ząbki czosnku - 2 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.