C - Karmelizowane gruszki z oscypkiem i żurawiną

C - Karmelizowane gruszki z oscypkiem i żurawiną

C - Karmelizowane gruszki z oscypkiem i żurawiną

Przepis na : deser

Odkryłam przepis przed kwadransem, wypróbowałam i oszalałam!!! Ta propozycja jest absolunie rewelacyjna!! Robi się w trzy minuty a efekt jest oszałamiający! Musicie przekonać się sami! Karmelizowane gruszki z oscypkiem i żurawiną Składniki: 2 gruszki 10 dag gotowej żurawiny (czyli takiej w wersji słoikowej typu dżem:) 3 łyżki brązowego cukru 3 łyżki octu jabłkowego ok. 15 dag oscypka Gruszki obrać i skroić w ósemki (część pokroiłam w ćwiartki, bo miałam nie za duże te gruszki). Na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 4 grudnia 2013 22:12:48

Gotowa zurawina ??? Nie wiem co uzyc dzem ????

Renata Fert, 4 grudnia 2013 23:47:16

już spieszę z wyjaśnieniem: w moim przypadku "gotowa żurawina" = żurawina zakupiona w wersji słoikowej, w postaci dżemu właśnie - pozdrawiam:)