Pigwówka, nalewka z pigwy

Pigwówka, nalewka z pigwy

Pigwówka, nalewka z pigwy

Przyszedł czas na ponowne nastawienie nalewki z pigwy. Smakuje wyśmienicie, poniżej kieliszek z roczną nalewką. Ma piękny kolor, wiec warto poczekać! A teraz przepis dla tych, którzy nalewkę pigwową będą robić po raz pierwszy.Składniki: 1 kg pigwy 1 litr wódki skórka i sok z całej pomarańczy 5-6 łyżeczek miodu spadziowego od www.Skworcu.com.pl 3  szklanki cukru 1. Na 1 kg obranej pigwy  1 litr wódki,   to na początek do ,,przegryzienia,, przez pierwsze 2-3 tygodnie, a potem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.