Ligawa, wołowina pieczona w niskiej temperaturze bez soli

Ligawa, wołowina pieczona w niskiej temperaturze bez soli

Ligawa, wołowina pieczona w niskiej temperaturze bez soli

Mięso dobrej jakości wymaga odpowiedniego potraktowania i czasu aż będzie doskonałe, tak więc pośpiech nie jest tu wskazany. Ligawa jest idealnym mięsem na tatar jak również na pieczeń. Przepis sprawdzony już wielokrotnie, mięso po upieczeniu powinno być lekko różowe i soczyste. Zupełnie zrezygnowałam z dodawania soli aby mięsa nie wysuszyć, mieszanka przypraw i ziół sprawia, że wszelkie inne dodatki są zbędne. Składniki: - 1.5 kg do 2 kg ligawy, na zdjęciu 1,8 kg mięsa - 2 kopiaste łyżeczki papryki wędzonej s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.