Buraczki marynowane na zimę

Buraczki marynowane na zimę

Buraczki marynowane na zimę

W powietrzu czuć już koniec lata, jesień idzie dużymi krokami, dni są coraz krótsze, a babie lato wplata nam się we włosy. Jest to również pora aby uzupełniać zapasy w naszych spiżarniach.  Pamiętacie lub nie, a może nawet znacie zapach ognisk palonych jesienią na polach... z łodyg i resztek roślin które zakończyły już swój żywot...dym snuje się leniwie w powietrzu, ma słodkawy zapach, ziemia idzie na zasłużony odpoczynek po całym sezonie, czy to nie piękne...  Żyjemy w pięknym kraju, każda pora ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.