Ganasz czekoladowy do ciast i deserów

Ganasz czekoladowy do ciast i deserów

Ganasz czekoladowy do ciast i deserów

Polewa czekoladowa w wersji ganasz, czyli na śmietance 30% (lub 36%) - idealna do tortów i innych ciast oraz do wszelkich słodkich deserów. Świeżo przygotowana polewa, najlepiej bez masła, zanim jeszcze wystygnie świetnie nadaje się do konsumpcji jako gorąca czekolada, np. z dodatkiem bitej śmietany (najlepiej niesłodkiej). Można też część gorzkiej czekolady zastąpić czekoladą mleczną, a nawet z bakaliami, dla urozmaicenia. Ja lubię robić ganasz pół na pół z gorzkiej i mlecznej czekolady. Przepis był na blogu już p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioszek w kuchni

Autor

Anna Wojtyna

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

polewa, czekolada, polewa czekoladowa, deser, desery, krem czekoladowy, gorąca czekolada, krem, torty, tort, ciasto, bita śmietana, domowa czekolada, ciasto z bezami, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, proste ciasto

Inne przepisy z Anioszek w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.