Smakowity ferment

6
  • Smakowity ferment
  • Smakowity ferment

    Kiedyś kisiliśmy na potęgę. Głównie po to by jedzenie przetrwało zimę.Wracamy do korzeni. Kiszonki są modne, zdrowe i pyszne. Warto na nowo zaprzyjaźnić z bakteriami. Kiszenie odkryto przez przypadek.Główna rolę graja bakterie. Kiszenie to nic innego jak rodzaj kontowanego psucia się żywności. Dawno temu, kiedy nie było jeszcze lodówek, supermarketów, gotowego jedzenia do odgrzania w mikrofalówce, zupek w proszku, aptek na każdym rogu oferujących sztuczne witaminy, suplementy i wszelkiego  dobrodziejstwa , w któ... Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni


    Tematycznie do tego przepisu

    • Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

    • Najlepsza dieta na zimę
      Najlepsza dieta na zimę

      Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • 15 przepisów na karpia
      15 przepisów na karpia

      15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

    Inne przepisy z Anioły w kuchni

    Dodaj komentarz