Powidła śliwkowe bez cukru

Powidła śliwkowe bez cukru

Powidła śliwkowe bez cukru

Tak o poranku powstaje powidło bez cukru.tradycyjne w smaku. Takie jak kiedyś robione bez pośpiechu i z sercem. Składniki; Śliwki, Wykonanie' Śliwki myjemy, wyciągamy pestki. układamy na blaszce i pieczemy około 5 godzin w piekarniku, w temp. 190 stopni ci jakiś czas mieszając. Gdy powidła sa geste przekladamy do sloikow i pasteryzujemy. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.