Marynowane prawdziwki

Marynowane prawdziwki

Marynowane prawdziwki

Deszczowa jesień ma swoje zalety. Składniki ok. 0,5 kg małych prawdziwków sól Marynata: 1 szalotka 4 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 6 ziarnek pieprzu kolorowego 2 szklanki wody 5 łyżek miodu pół szklanki octu pół łyżki soli 1 łyżeczka gorczycy Sposób przygotowania przepisu: 1.  Prawdziwki oczyszczamy, czyścimy je szczoteczką. Następnie wrzucamy je do osolonej wody i gotujemy ok. 10-15 minut. 2.  W osobnym garnku przygotowujemy marynatę: Tak naprawdę marynatę, każdy powinien zrobić wedle w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.