Dynia marynowana po śląsku

Dynia marynowana po śląsku

Dynia marynowana po śląsku

Mam wrażenie, że jeszcze całkiem niedawno było tak ciepło,że ąż miałam dość upałów...a teraz witają nas chłodne ranki, wieczory...Dzisiaj pierwszy dzień jesieni...a jak jesień to i dynia:) Tak więc niedziela upłynie nam pod znakiem tego warzywa. Na poczatek dynia marnowana po śląsku.Składniki:1 kg dyni (bez skóry, bez pestek)szklanka octu winnegoszklanka wody2-3 gałązki estragonu lub rozmarynu5-6 goździkówkawałek kory cynamonu50 g cukru10 g soliPrzygotowanie:pokrojony w równą kostkę miąższ dyni wrzucamy na 4-5 mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.