Doskonały pasztet z cukinii ze świeżymi ziołami

Doskonały pasztet z cukinii ze świeżymi ziołami

Doskonały pasztet z cukinii ze świeżymi ziołami

Skłądniki; 3 szklanki cukinii starej na tarce o grubych oczkach, cukinia powinna być ze skórką (dokładnie odciśnij sok!) 1 duża marchewka obrana i starta na tarce 2 cebule obrane i drobno posiekane 4-5 ząbków czosnku obranych i posiekanych ½ szklanki oleju roślinnego ½ szklanki do wyboru: kaszy manny  lub  drobnej kaszki kukurydzianej  lub  tartej bułki ½  łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka przyprawy curry 4 jajka całe – koniecznie od „szczęśliwych kur” – uwaga, osoby, które nie używają jaje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.