Mazurek migdałowo-kawowy

Mazurek migdałowo-kawowy

Mazurek migdałowo-kawowy

W tym roku wreszcie udało mi się dopracować mój ulubiony mazurek.Jestem miłośniczką kawy i migdałów.Smaki idealnie do siebie pasują w połączeniu z bardzo kruchym ciastem.Poza sezonem mazurkowym można podawać go w formie ciasta 😋Można go przygotować 2-3 dni przed Świętami jak również zamrozić. CIASTO KRUCHE 500 g mąki tortowej 250 g margaryny 4 żółtka 0,5 szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego(u mnie własnej roboty) WIERZCH CIASTA 100 g mielonych migdałów 1 białko 80 g cukru pud... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anielskie wypieki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.