Roztrzepaniec z powidłami śliwkowymi

Roztrzepaniec z powidłami śliwkowymi

Roztrzepaniec z powidłami śliwkowymi

Wypieki Babci Eli nie wymagają rekomendacji. Polecamy przepis i zapraszamy na bloga! 40 min 10 Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mleka 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 słoiczka powideł (ok. 150 g) 1/2 szklanki oleju roślinnego W pierwszej kolejności ubijamy białka. Następnie dodajemy żółtka, cukier, cynamon i kakao, ucierając dodajemy również powidła. Łączymy ze sobą i mieszamy mąkę, sodę oczyszczoną i p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania i Marcin gotują

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.