Puree z dyni

Puree z dyni

Puree z dyni

To podstawa jesiennych wypieków i potraw. W tym roku króluje na naszym stole. Gotowe pure możecie przechowywać około 4 dni w lodówce, bądź zamrozić. 70 min Składniki: 1 średnia dynia (około 2,4 kg) Wykonanie: Dynię umyć, podzielić na około 6 części, wydrążyć miąższ i usunąć pestki. Położyć na papier do pieczenia. Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec godzinę, aż dynia będzie miękka. Ostudzoną dynię obieramy ze skórki i blendujemy. Gotowe ! Ania   czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania i Marcin gotują

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.