Piernik na powidłach śliwkowych

Piernik na powidłach śliwkowych

Piernik na powidłach śliwkowych

Bardzo wilgotny, puszysty i szybki do przygotowania piernik. Długo zachowuje świeżość. Prosty przepis z którym każdy sobie poradzi. 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki płynnego miodu 3/4 szklanki oleju 2 i pół szklanki mąki 7 łyżek powideł śliwkowych pół szklanki mleka 3 łyżki kakao 1 opakowanie przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Mąkę, kakao, sól, proszek do pieczenia, sodę przesiać przez sito ,dodać przyprawę do piernika i wymieszać. W osobn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.