Zapiekane ziemniaki

Zapiekane ziemniaki

Zapiekane ziemniaki

Żeby urozmaicić trochę tradycyjne ziemniaki tym razem je podgotowałam a potem zapiekłam. Wyszły wyjątkowo smaczne, aromatyczne a z wierzchu chrupiące. Czosnek oraz przyprawa dodana do ciepłego masła wydobyła swój aromat i smak. Fajna alternatywa dla dzieci w zamian za frytki smażone w głębokim  tłuszczu. Składniki: 9 ziemniaków 2 łyżki masła 3 ząbki czosnku przyprawa do ziemniaków - ziemniaczki na medal Kamis Przygotowanie:  Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Mas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Natalie, 1 marca 2014 18:52:09

Wszystko można zrobić w zdrowszej wersji ;) A takie ziemniaczki muszą być pyszne.

Krystyna Boner, 1 marca 2014 19:30:14

Świetna podpowiedź. Zawsze to jakaś odmiana. Bardzo apetycznie wyglądają :)

Justyna Żak, 1 marca 2014 19:38:26

świetne:)

Luka Li, 1 marca 2014 19:38:43

Wyglądają bardzo smakowicie!

Aguś kulinarnie, 1 marca 2014 19:46:48

Takie z chrupiącą skórką...pyszne,lubię takie:)

Marzena, 2 marca 2014 04:34:20

Lubie takie alternatywy :) Swietnie wygladaja :)

basjula, 2 marca 2014 10:02:03

Uwielbiamy pieczone ziemniaczki:) Chętnie byśmy je dzisiaj zjadły na obiad. :)

Magdalena Cendrowska, 2 marca 2014 11:16:30

Super te ziemniaczki, uwielbiam takie :)www.brulionspadochroniarza.pl

Renata Walczak, 2 marca 2014 13:49:42

na wiosnę mam już dość klasycznych ziemniaków do obiadu a ten przepis jest bardzo smakowity:)

W kuchni Uli, 2 marca 2014 20:01:41

pycha! też tak robię