Rafaello bez pieczenia

3419731
  • Rafaello bez pieczenia
  • Rafaello bez pieczenia

    Kto nie lubi piec może sobie zrobić pyszne ciasto bez pieczenia. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień, więc warto zrobić wieczorem, żeby nas nie kusiło podjadanie w ciągu dnia. Składniki: 3 szk mleka 3 łyżki kopiaste mąki pszennej 3 łyżki kopiaste mąki  ziemniaczanej 3 szt żółtka 3 łyżeczki cukru waniliowego 1,5 szk cukru 2 szk kokosu 250 g margaryny 2 paczki krakersów (Lajkonik) Przygotowanie: W pół szklance mleka zmiksować żółtka, mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Resztę ml... Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje


    Tematycznie do tego przepisu

    • Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

    • Najlepsza dieta na zimę
      Najlepsza dieta na zimę

      Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • 15 przepisów na karpia
      15 przepisów na karpia

      15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

    Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

    Dodaj komentarz

    • AsiaAsiaśroda, 19 listopada 2014 23:17:16

      Mój przepis troszkę się rózni ale tez na krakersach. Pycha

    • Justyna KwilJustyna Kwilpiątek, 9 sierpnia 2013 16:11:03

      Boskie ! Muszę kiedyś zrobić :)

    • Aguś kulinarnieAguś kulinarniepiątek, 9 sierpnia 2013 16:11:54

      Jest pyszne-jadłam kiedyś takie:)

    • Julia MusiałJulia Musiałpiątek, 9 sierpnia 2013 16:12:16

      Ja ostatnio też robiłam rafaello, ale na biszkopcie. Zapraszam na chilicake.blogspot.com

    • ciasteczkociasteczkopiątek, 9 sierpnia 2013 16:20:12

      oj to jest dobre, super pomysł na taka pogodę jak teraz :)

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 16:49:35

      Na biszkopcie nie robiłam. Witam i mam nadzieje że zostaniesz na dłużej.

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 16:50:10

      :)

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 16:50:42

      Polecam bo warto.

    • KlaudiaKlaudiapiątek, 9 sierpnia 2013 17:04:06

      Wspaniałe, musi być pyszne :)

    • aroniaaroniapiątek, 9 sierpnia 2013 18:17:25

      Lubię takie przekładane ciasta z krakersami. Z kokosem jeszcze nie jadłam. Będę musiała spróbować, bo wygląda bardzo kusząco.

    • Katarzyna LeśniakKatarzyna Leśniakpiątek, 9 sierpnia 2013 19:06:59

      O matko, jaki czad!:D Robilam kiedys rafaello, ale chyba pieklam...

    • MonikaMonikapiątek, 9 sierpnia 2013 20:56:07

      Zapisuję koniecznie!

    • Kasia CukierKasia Cukierpiątek, 9 sierpnia 2013 21:22:01

      ja też robię to ciasto :) bardzo je lubimy :) Alinko, Twoje wygląda pysznie :)

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 22:24:15

      Czekam na opinię.:)

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 22:24:50

      Dziękuję Kasiu, mam nadzieją że Wam też smakuje.

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 22:25:51

      Możliwe że miałaś inny przepis pod tym samym tytułem, chętnie wypróbuje Twój przepis, podeślij linka.

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 22:26:35

      No to ja już jestem pewna że stworzysz super ciacho.

    • Katarzyna LeśniakKatarzyna Leśniakpiątek, 9 sierpnia 2013 23:07:21

      Znalazlam, kolega mi kiedys podeslal. Ale jednak nie pieklam. Natomiast troszeczke sie rozni w skladnikach, choc niewiele. No i troche w przygotowaniu. Wysylam Ci na maila plik wordowski:)

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 23:21:18

      Różnica niewielka,dziękuję.

    • OlaOlasobota, 10 sierpnia 2013 10:05:45

      dodaję do wypróbowania !Blog about life and travellingBlog about cooking

    • cook and lookcook and looksobota, 10 sierpnia 2013 13:56:23

      Uwielbiam kokosowe ciasta, robię podobne, pycha!

    • AnonymousAnonymouswtorek, 20 sierpnia 2013 17:26:14

      witam,to mają być słone krakersy?

    • Alina WaliczekAlina Waliczekwtorek, 20 sierpnia 2013 23:14:51

      Tak, ja używam najczęściej z Lajkonika.

    • AnonymousAnonymouspiątek, 18 października 2013 13:13:18

      Robiłam te ciacho i jest SUPER!!!!

    • AnonymousAnonymouspiątek, 18 października 2013 13:14:09

      Robiłam pychotka!!!

    • Anita MAnita Mponiedziałek, 11 listopada 2013 18:14:31

      Witam!Z wielką przyjemnością będę podpatrywać, podczytywać ten blog. Zrobiłam już nawet jedno ciasto i wyszło świetnie a dziś robiłam Rafaello i mam nadzieję, że też się udało. Dziękuję za super przepisy.Pozdrawiam :)

    • Anita MAnita Mponiedziałek, 11 listopada 2013 18:15:37

      Super blog. Chętnie będę zaglądać, podczytywać i korzystać z przepisów.Serdecznie pozdrawiam :)

    • Alina WaliczekAlina Waliczekponiedziałek, 11 listopada 2013 22:55:05

      Witaj Anita, bardzo się cieszę że zostanie ze mną. A które ciasto już piekłaś jeśli mogę zapytać?

    • Alina WaliczekAlina Waliczekponiedziałek, 11 listopada 2013 23:00:25

      Ciszę się, pozdrawiam.

    • AnonymousAnonymoussobota, 4 stycznia 2014 16:26:19

      Zajebisty!Ale mój wygląda lepiej w porónaniu do pani Aliny....

    • Alina WaliczekAlina Waliczeksobota, 4 stycznia 2014 19:40:35

      Cieszę się że wyprówany i jeszcze lepiej wygląda od mojego. :)

    • Jagoda1111Jagoda1111piątek, 17 stycznia 2014 12:21:57

      super stronka przyda mi się tutaj zerkać!:)))))))))))

    • danuta laniakdanuta laniakśroda, 25 czerwca 2014 13:25:08

      fantastyczne przepisy , na pewno skorzystam z niejednego !!!!

    • danuta laniakdanuta laniakśroda, 25 czerwca 2014 13:27:43

      wspaniałe przepisy , na pewno skorzystam z niejednego !!!! :)