Ciasto kruche z budyniem i rabarbarem

Ciasto kruche z budyniem i rabarbarem

Ciasto kruche z budyniem i rabarbarem

Sezon na najlepsze wypieki powoli się rozpoczyna. Polskie owoce i warzywa jak na przykład rabarbar już pojawiają się w ogrodach i na straganach. Warto więc korzystać z tego krótkiego sezonu i koniecznie upiec to ciasto. Składniki: Ciasto kruche: 0,5 szkl maki orkiszowej T650 0,5 szkl maki krupczatki 1,5 szkl mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru z wanilią 0,5 szkl cukru 200 g zimnego masła 3 żółtka szczypta soli Budyń: 800 ml mleka 2 budynie waniliowe b/c 2 łyżki cukru z wanilią 4 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.