Ciasto korzenne z musem jabłkowym

Ciasto korzenne z musem jabłkowym

Ciasto korzenne z musem jabłkowym

Pachnące i aromatyczne ciasto na górze z musem jabłkowym i polewą. Smakuje obłędnie i wiecie co, znikało w ekspresowym tempie. Teraz czas jesiennych wypieków i takim ciastem z pewnością zaskoczycie domowników i gości. Składniki: Ciasto: 5 jajek 230 g cukru 270 g mąki pszennej T500 30 g kakao 1,5 łyżeczki przyprawy korzennej 100 ml wody 100 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg oczyszczonych jabłek 3/4 szkl wody 7-8 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe b/c 400 ml wody Polewa: 125 g margaryn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.