Babka pomarańczowa

Babka pomarańczowa

Babka pomarańczowa

Dawno nie było u mnie babki. Miałam ochotę na taką "mokrą" chociaż te piaskowe też lubię. Zrobiłam babkę z dodatkiem soku pomarańczowego i polałam dla wzbogacenia smaku i aromatu ponczem pomarańczowym. Szybko znikła więc musiała być dobra.  Składniki: 1 szkl mąki pszennej  0,5 szkl mąki krupczatki 0,5 szkl maki ziemniaczanej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 1 szkl cukru pudru 4 jajka 0,5 szkl soku z pomarańczy Victoria Cymes skórka z 2 pomarańczy Poncz pomarańczowy: 3 łyżki cukru pudru 7 łyże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.