Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką.

Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką.

Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką.

Surówki najczęściej powstają u mnie spontanicznie. Tym razem kapusta pekińska. Można z niej wyczarować różne kombinacje. Dziś z dodatkiem rzodkiewki. Lubię mieć w lodówce kapustę pekińską, bo wystarczy do niej dodać warzywa jakie chcemy, lub jakie akurat mamy i pyszny dodatek do obiadu gotowy. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 puszki kukurydzy kilka rzodkiewek 1/2 pęczka szczypiorku sól, pieprz 1-2 łyżki soku z cytryny kilka łyżek oleju Wykonanie: Kapustę i szczypiorek pokroić i wrzucić do miski. Dodać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.