Pijana babka.

Pijana babka.

Pijana babka.

Kakaowe ciasto z odrobiną koniaku. Mięciutkie i wilgotne. Przepis bardzo stary, ale wprowadziłam drobne zmiany. Teraz smakuje mi bardziej. Składniki: 1 kostka margaryny 2 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 4 kopiaste łyżki kakao 5 g. koniaku (1/4 kieliszka) 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 1 łyżka powideł lub dżemu (ja dodałam czekośliwkę) Dodatkowo: orzechy lub migdały do dekoracji (nie koniecznie) Wykonanie: Rozgotować w garnku margarynę z cukrem, dodać mleko i kakao. Cały czas mieszać. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.