Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty, 1/3 cytryny, 2 marchewki, 1 jabłko, kawałek pora, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1-2 łyżki oliwy z oliwek, pieprz czarny świeżo mielony. Przygotowanie: Kapustę kroimy na desce, tak co 3 cm.  Przekładamy ją do miski. Dodajemy starte na tarce marchewki i starte jabłko (bez skórki).  Por (ok. 6 cm kawałek) kroimy w kosteczkę. Następnie polewamy kapustę oliwą  z oliwek i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy świeżo zm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.