Kurczak faszerowany mięsem mielonym

Kurczak faszerowany mięsem mielonym

Kurczak faszerowany mięsem mielonym

Składniki: 1 świeży kurczak - 2 kg,500 g mięsa mielonego,10 pieczarek,1 cebula,2 łyżki oliwy,1 jajko,2-3 łyżki kaszy manny,sól,pieprz,majeranek,słodka papryka.  Polecam także  kurczaka faszerowanego pieczarkami, przepis tutaj. Przygotowanie:  Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Pozbawiamy go kości, czyli tzw. luzowanie kurczaka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu. Nacinamy go wzdłuż. Następnie nacinamy nóżki i wykrawamy kości, wyciągamy m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso mielone, mięso, kurczak, pieczarki, kasza, jajko, kurczak z pieczarkami, papryka, pierś, piersi, skrzydełka, słodkie, cebula, mielone pieczarki, kurczak z papryką , papryka faszerowana, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, jajka faszerowane , jajka z farszem, kurczak pieczony, piersi z kurczaka faszerowane, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.