Ciasteczka sezamowe. Ciastka z sezamem.

Ciasteczka sezamowe. Ciastka z sezamem.

Ciasteczka sezamowe. Ciastka z sezamem.

Pyszne, kruche, maślane ciasteczka pełne sezamu. Wystarczy zagnieść ciasto, 20 mrożenia i piec 15 minut:) Pyszne ;)   Składniki: 1,5 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 150 g masła, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 3/4 szklanki sezamu. Przygotowanie:  Sezam prażymy na suchej patelni. Pozostałe składniki zagniatamy. Na końcu dodajemy 1/2 szklanki ostudzonego sezamu. Formujemy wałek z ciasta i obtaczamy w pozostałym sezamie. Ciasto zawijamy w folię aluminiową (u mnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.