Chleb z naczynia żaroodpornego

Chleb z naczynia żaroodpornego

Chleb z naczynia żaroodpornego

Pyszny chlebek z chrupiącą skórką, pieczony w naczyniu żaroodpornym, a ciasto wyrabiamy zaledwie w 3 minuty. Szybki i pyszny- tak można określić ten chlebek, u mnie na pewno będzie gościł dość często :) Składniki: 650 g mąki (u mnie 500 g pszennej i 150 g orkiszowej), 25 g świeżych drożdży, 3 łyżeczki soli, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżki oleju, 500 ml letniej wody, 4-5 łyżek łuskanego słonecznika, 4-5 łyżek sezamu. Przygotowanie: Odlewamy 1/2 szklanki letniej wody i rozpuszczamy w niej drożdże z cukrem. Do mąki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.