Bułki razowe z płatkami pszennymi

Bułki razowe z płatkami pszennymi

Bułki razowe z płatkami pszennymi

Składniki:1,5 szklanki mąki żytniej razowej,1 szklanka mąki pszennej chlebowej,15 g świeżych drożdży,2 łyżki siemienia lnianego,3 łyżki letniej wody,0,5 szklanki płatków pszennych(mogą być owsiany, orkiszowe czy żytnie),1 szklanka wrzątku, 2 łyżki miodu Wileńskich,1 łyżka masła,1 płaska łyżeczka soli,1 jajko.Przygotowanie:  W miseczce rozpuścić drożdże w letniej wodzie. Odstawić na 5 minut. Do innej miski wsypać płatki pszenne, miód, masło, sól i zalać szklanką gorącej wody. Wymieszać, aż do rozpusz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.