pieczone pierożki z tapenadą

pieczone pierożki z tapenadą

pieczone pierożki z tapenadą

Dziś chciałam zaprezentować zupełnie inny, niecodzienny dodatek do wigilijnego barszczu; pieczone pierożki, nadziane pastą z czarnych oliwek. Są bardzo kruche i bardzo smaczne, świetne na ciepło, a także na zimno, np z sosem czosnkowym, albo jako przekąska do wina. Przygotowanie pierożków jest banalnie proste i szybkie. Do tapenady; czyli pasty z oliwek dodałam orzechy włoskie i bazylię; jest wyjątkowo smaczna. Polecam, nie tylko na wigilię. składniki: ciasto: 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g masła 50 g sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu 6niebo

Autor

Asa_6niebo

Trochę szalona, bardzo ekspresyjna optymistka, która zmuszona sytuacją twardo stąpa po ziemi. Mój dom to mój azyl gdzie mogę się schować i odpocząć od wszystkiego, co męczy. Uwielbiam gotować, dla równowagi sporo czasu spędzam na aktywności fizycznej. W wolnych chwilach z przyjemnością oddaję się wszelkiego rodzaju robótkom ręcznym. Najlepszym moim motywatorem, recenzentem i krytykiem, zarazem najlepszym pomocnikiem jest moja 7-letnia córeczka.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, ciasto, pasta, pasty, barszcz, przekąska, sosy, sos czosnkowy, przekąski, barszcz wigilijny, ciasto z orzechami, ciasta z masa, szybkie przekąski, przekąski na ciepło, szybkie ciasto, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, ciasto na zimno, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto

Inne przepisy z 6niebo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.